ITS Tools 2012

İlaç Takip Sistemi
Ürün doğrulama & Mal Alım & Satış bildirimi Web Servisleri
(Eczane kullanımı için)
2012 yeniliklerinde karekodların xml dosyalarla taşınabilmesi , paket transfer sistemine uyumluluk gibi beğeneceğiniz özellikler var.
Eczaneler arası takas servisindeki değişiklik bu sürüme de yansıtıldı.  İts 2. fazın devreye girmesiyle its hareketlerinin daha seri , acil biçimde yapılması gerekeceğini düşünürsek , bu tools program çok daha fazla elimizden düşmeyecek.

Programın Genel Amaçlarına bir göz atalım.

 ITS Tools programının yaptığı tek iş  İlaç Takip Sistemine internet üzerinden bağlantı kurup eczanelerdeki ilaçlarla ilgili olarak its de yapılması gereken bildirimleri / sorgulamaları basit ve anlık olarak yapmaktır.  Herhangi bir veri depolama – raporlama aracı değildir.  ITS Tools un yaptığı bütün işleri piyasadaki herhangi bir eczane otomasyon prgramı (tebeos , ilon ,bayt, eczanem vs.) da fazlasıyla yapmaktadır.  “Peki o zaman neden ITS Tools u kullanayım..”  dediğinizi duyar gibi oluyorum.  Bunun cevabını ITS Tools u kullanmaya başladıktan sonra kendiniz vereceksiniz.  Sadece şöyle söyleyeyim : Bilgisayarda yazı yazmak için genelde Microsoft un Word programını kullanırız ; ama bir o kadar da Notepad ı kullanan var. Neden?

 

Kurumlara reçeteli satılan ilaçların bildirimi / iptali  bu versiyonda mümkündür .(SGK hariç tabii. Onu medula ile yapıyoruz)

http://itsportal.saglik.gov.tr/its_os/ adresinden kurum GLN numaralarını bulabilirsiniz.  Reçete kayıt no , hasta TC ve kurum sicil numarasını girmeniz yeterli.
Programın ana görüntüsü

ITS Tools Programı

Leave a Reply